Brazílie má bohatou a rozmanitou kuchyni, která odráží její kulturní a etnickou rozmanitost.
Chryzantémy, co o nich víme
Chryzantémy jsou podzimní květiny a v Den památky obětí války mají zvláštní význam. V Číně se pěstovaly již před 2000 lety. V Evropě je znám od druhé poloviny 18. století. Patří do čeledi Asteraceae. V Číně a Japonsku tato podzimní květina symbolizuje sílu, hojnost, věčný život a štěstí.
Chryzantéma je nejen hrobovou květinou, ale ve většině domácností se dnes používá jako řezaná květina do kytic a k výzdobě domova.
Rozlišují se podle velikosti květů. Drobnokvěté chryzantémy se hodí spíše na záhony a do květináčů. V poslední době se na našich hrobech objevuje stále více chryzantém pěstovaných v nádobách, které nahrazují dřívější "ikebany" nebo kytice z řezaných květin. Jedná se o mnohokvěté chryzantémy neboli chryzantémy s mnoha květy. Tyto odrůdy kvetou pozdě na podzim samy, a proto jsou méně náročné na pěstování. Jsou také relativně odolnější vůči dešti a nízkým teplotám než ušlechtilé velkokvěté chryzantémy.
Pro úspěšné pěstování je třeba zajistit výživnou a dobře propustnou půdu. Tyto podzimní krásky však nesnášejí vysokou vlhkost a slunce.
Tyto podzimní krásky se vyrábějí v mnoha různých tvarech a barvách, takže si každý může vybrat tu, která mu udělá největší radost a uspokojení.
Nejnovější články na našem blogu
Přečtěte si jako první, co je nového
Botswanská kuchyně zahrnuje jednoduchá, ale chutná jídla, která odrážejí místní suroviny a kulturu.
Bosna a Hercegovina má bohatou a rozmanitou kuchyni, která odráží kulturní vlivy z celého regionu.
Bolivijská kuchyně je bohatá na tradiční pokrmy, které odrážejí kulturní rozmanitost této jihoamerické země.
Bhútánská kuchyně je zajímavá a jedinečná, s vlivy čínské, indické a tibetské kuchyně.