10 národních, tradičních a oblíbených jídel v Bahrajnu

03.04.2023

Bahrajnská kuchyně je bohatá na tradiční pokrmy, které odrážejí jedinečnou kulturu a historii země. 

Machboos
Machboos

Zde je seznam 10 národních, tradičních a oblíbených bahrajnských jídel:

  1. Machboos: Machboos je bahrajnské národní jídlo, které se skládá z rýže, masa (kuřecího, jehněčího nebo hovězího), zeleniny a koření. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm je podobný arabskému kabsa a je základem bahrajnských stolů.
  2. Muhammar: Muhammar je sladká rýže, která se často podává jako příloha k mořským plodům. Rýže se vaří s cukrem a datlovým sirupem, což jí dodává jemnou sladkost a tmavou barvu.
  3. Harees: Harees je tradiční pokrm z mleté pšenice a masa (obvykle kuřecího nebo jehněčího) uvařený do husté konzistence. Tento pokrm se často podává během ramadánu nebo při oslavách.
  4. Šawarma: Šawarma (Shawarma) je jídlo, které se připravuje z hovězího masa: Šawarma: Šawarma je oblíbené jídlo rychlého občerstvení v celém Bahrajnu, které se připravuje z tenkých plátků masa (kuřecího, jehněčího nebo hovězího) grilovaného na rožni a poté marinovaného v placičce s omáčkou a zeleninou.
  5. Falafel: Falafel je oblíbený pokrm z cizrnové kaše, která je ochucená kořením a bylinkami, poté se z ní vytvarují kuličky a usmaží se. Falafel se často podává v pita chlebu s tahini omáčkou a zeleninou.
  6. Samboosa: Samboosa (nebo sambusa) jsou trojúhelníkové závitky plněné mletým masem, zeleninou nebo sýrem, které se smaží nebo pečou. Toto občerstvení je oblíbené během ramadánu a dalších oslav.
  7. Ghuraiba: Ghuraiba jsou bahrajnské krátké koláčky, které se vyznačují měkkou a křehkou strukturou. Tyto koláče se často připravují s ghí (kyselým máslem) a jsou oblíbeným dezertem během svátků a oslav.
  8. Mahyawa: Mahyawa je tradiční bahrajnská rybí omáčka z fermentovaných ryb a koření. Tato silná slaná omáčka se často používá jako koření nebo omáčka k mnoha bahrajnským pokrmům, jako jsou ryby, rýže a zelenina.
  9. Grilovaný Hammour: Hammour je v Bahrajnu oblíbený druh ryby, který se často připravuje grilovaný. Grilovaný hammour se obvykle marinuje v citronové šťávě, česneku a koření, poté se griluje na dřevěném uhlí a podává se s rýží a zeleninou.
  10. Balaleet: Balaleet je sladká a slaná snídaňová pochoutka, která se skládá z tenkých těstovin ochucených šafránem, kardamonem a cukrem, obložených vejci a cibulí. Tento jedinečný a chutný pokrm je oblíbený v Bahrajnu a sousedních zemích.

Těchto 10 národních, tradičních a oblíbených bahrajnských jídel představuje širokou škálu chutí a textur, které odrážejí bohatou kulturu a geografii země. Bahrajnská kuchyně je ovlivněna arabskými, indickými a perskými tradicemi, ale díky místním surovinám a receptům si zachovává svůj jedinečný charakter.

Nejnovější články

Přečtěte si jako první, co je nového